30 Mrt 2012

Voordele om ‘n troeteldier te besit

‘n Paar wonderlike voordele van troeteldier eienaarskap

Besit van troeteldiere verminder blykbaar die waarskynlikheid dat ‘n mens allergieë sal ontwikkel.
Konvensionele wysheid dui daarop dat troeteldiere kinders se risiko van die ontwikkeling van allergieë sal verhoog, maar volgens ‘n studie gepubliseer in die Tydskrif van die Amerikaanse Mediese Vereniging, het kinders wat grootword met troeteldiere ‘n verlaagde risiko van die ontwikkeling van troeteldier-allergieë sowel as allergieë vir stuifmeel en swamme. Die studie het ook bevind dat kinders wat blootgestel is aan troeteldiere (veral katte) ‘n verminderde risiko van die ontwikkeling van asma toon.

Troeteldiere speel ‘n belangrike rol in kinders se sosiale ontwikkeling en help om’ n positiewe selfbeeld te bevorder.
‘n Studie in die Verenigde Koninkryk het kinders se persepsies van die sosiale ondersteuning wat verkry uit die verhoudings met hul troeteldiere en met mense
ondersoek – daar is spesifiek gekyk na wat/wie hulle eerste sou draai in sekere situasies. Troeteldiere was prominent in kinders se keuses vir troos, geselskap en ‘n vertroueling in ‘n soortgelyke wyse as die mens.

Verskeie bronne toon dat ‘n massiewe 90% van kinders wat ‘n hond besit dit beskou as ‘n onvoorwaardelike vriend en luisteraar. Die honde het ‘n stabiliserende en terapeutiese effek.

Troeteldiere kan help om kinders die basiese vaardighede te leer, soos lees, sowel as om spraakafwykings, soos hakkel, te oorkom.
In ‘n Duitse studie, in die eerste jaar na hul ouers se egskeiding, het kinders met ‘n hond beter sosiaal geïntegreer en was minder aggressief. Kinders sonder ‘n hond het meer probleemagtige gedrag getoon- meer hardkoppigheid, hoër irritasie vlakke en was meer geneig om vandalisme te demonstreer. Die redes hiervoor is duidelik – honde verteenwoordig ‘n konstante positiewe emosionele invloed, gee’ n gevoel van verantwoordelikheid en ‘n gevoel van vryheid van konflik en teleurstelling.

Troeteldiere moedig sosiale interaksie aan in volwassenes.
Troeteldiere is uitstekende metgeselle, maar hulle kan ook minder gesellige eienaars uit hul doppe lok. ‘n Stappie in die veld of ‘n park beteken meer geleentheid vir sosiale interaksie, en jou troeteldier kan optree as ‘n handige ys-breker. Troeteldiere help ook om te verhoed dat gevoelens van isolasie en eensaamheid in enkeles, geskeides en die bejaardes te erg raak.

Die resultate van vraelyste wat gegee is vir mense wat ly aan, of herstel van, ernstige siekte dui dat troeteldiere individue help aansterk deur (a) die verskaffing van empatie en “terapie”, (b) die verskaffing van verbindings wat kan help met die herontwikkeling van sosiale interaksies; (c) dien as “familie” in die afwesigheid van, of bykomend tot menslike familielede, en (d) die ondersteuning van self-doeltreffendheid en die bevordering van ‘n gevoel van bemagtiging. Troeteldiere toon meer voordele as om suiwer geselskap te voorsien.

Honde is geneig om te help om ons vlakke van oefening te verhoog.
Eienaarskap van honde hou blykbaar verband met gesondheid as gevolg van ‘n toename in fisiese aktiwiteit deur stap of draf. Twee formele studies (in Japannese volwassenes en in volwassenes van diverse etniese groepe in Kalifornië) het gewys dat die honde-eienaars hoër fisiese aktiwiteitsvlakke as eienaars van ander soorte van troeteldiere, en diegene sonder enige troeteldiere getoon het, wat daarop dui dat honde ‘n belangrike rol kan speel in die bevordering van fisiese aktiwiteit.

Troeteldiere help ons om stres te hanteer en die risiko van hartsiektes te verminder.
‘n Studie in die VSA het bevind dat’ n groep aandelemakelaars wat troeteldiere besit het laer bloeddruklesings in tye van stres getoon het as diegene wat nie troeteldiere besit het nie. Besit van ‘n geselskap dier kan help om stres en hoë bloeddruk te verminder. Op sy beurt, help dit om die risiko van ‘n hartaanval en hartsiektes te verminder.

Opmerkings

ID:21471